Belföld

Elítélték a férfit, aki ököllel esett a polgármesternek, mert nem kapott munkát

Felfüggesztett börtönre ítélte hivatalos személy elleni erőszak miatt a Berettyóújfalui Járásbíróság azt a 29 éves férfit, aki ököllel esett az esztári polgármesternek, mert nem tudott munkát adni neki. A támadó 1 év 4 hónapot kapott 3 év próbaidőre felfüggesztve, egyben pártfogót rendeltek ki mellé.

A férfi tavaly július 4-én 10 óra 30 perc körül a posta bejárati ajtaja előtt megkérdezte a település első emberét, hogy valóban ő-e a polgármester, illetve van-e munkavégzési lehetőség az önkormányzatnál.

A polgi közölte, hogy valóban ő a polgármester, álláslehetőség azonban nem volt a hivatalban. A férfi ekkor szidalmazni kezdte, majd ököllel mellkason vágta a község első emberét. Az ütés hatására a politikus hátralépett, a férfi ököllel újra ütni akart, azonban a polgármester elhajolt. A verekedést egy arra járó férfi látta és többször rákiabált a támadóra, aki ezt követően távozott a helyszínről.

A férfi az utolsó szó jogán azt mondta:

Nagyon megbántam az egészet, kérhetnék részletfizetést a bűnügyi költség megfizetésére

Kiss László bíró enyhítő körülményként értékelte, hogy a férfi beszámítási képessége enyhe fokban korlátozott,  súlyosító körülményként vette figyelembe azonban, hogy a férfi büntetett előéletű, s egyre több az ehhez hasonló eset.

Az ügyész és az elkövető tudomásul vette a döntést, a vádlott védője három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére.

Fotó: Illusztráció/MTI/ Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik