Belföld

Melengető örömhír a távfűtéses lakóknak

Bár az előjelzéseket böngészve boldogan nyugtázhatjuk, hogy minimum október közepéig elég fincsi időjárást jósolnak nekünk a meteorológusok, a távfűtőművek vasárnapra, vagyis mára „fűtésre alkalmas állapotba helyezik a szolgáltatói berendezéseket” a mintegy 240 ezer fővárosi lakossági és a csaknem 7 ezer üzleti fogyasztó számára.

Értsd: ma kezdődik a fűtési időszak a fővárosban.

Ami nem jófejség a szolgáltatótól, hanem törvény írja elő, hogy minden év szeptember tizenötödikére „menetkésznek” kell legyen a cég, s ezt az állapotát május tizenötödikéig köteles is fenntartani.

Úgy általában azt tudni, hogy valamennyi épületben a felhasználók által a távhőszolgáltatóval, a Főtávval kötött üzemviteli megállapodásnak vagy eseti megrendelésnek megfelelően kapcsolják készenléti állapotba a fűtést, és kezdődik meg, nyilván a külső hőmérséklet függvényében, a fűtésszolgáltatás.

A vonatkozó passzus szerint: „az úgynevezett üzemviteli megállapodásban foglaltaktól eltérő eseti rendelkezéssel történő fűtés indítása, leállítása szeptember 15-október 14., valamint április 15-május 14. közötti időszakban kizárólag egy alkalommal díjmentes. Minden további, illetve egyéb időszakban igényelt eseti rendelkezés térítésköteles.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik