Belföld

Feltette főni a krumplit, majd elment haza, másnap holtan talált rá a beteg anyjára

A Nógrád Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelt vádat egy 59 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki gondatlanságból édesanyja halálát okozta.

A férfi napi rendszerességgel gondozta az ágyhoz kötött, önmagát ellátni képtelen anyukáját. Az ominózus este is elment hozzá, hogy krumplit főzzön neki vacsorára. Bekapcsolta, majd maximális teljesítményre állította a rezsót. Ezután ittassága miatt elhagyta a házat, a magára hagyott főzőlap pedig egy idő után túlhevült, és ettől tűz keletkezett, amely átterjedt az asztalra és a falvédőre is. A tűz nem terjedt tovább, de füst keletkezett a magatehetetlen asszony szobájában is, akinek a vérében a szénmonoxid-koncentráció halálos szintre növekedett.

Másnap az édesanyjához érkező férfi kivitte a házból a mozdulatlanul fekvő édesanyját, és mentőt hívott hozzá, az életét már nem lehetett megmenteni. Az ügyész 2 év, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett börtönt kért a férfira arra az esetre, ha már az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését.

A férfi a bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomást tett, melyet a bíróság elfogadott. A bíróság végül 1 év 8 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett fogházra ítélte.

Az elsőfokú ítéletet mindenki tudomásul vette, így nyomban jogerős is lett

Ajánlott videó

Olvasói sztorik