Belföld

Rendőrségre kerül a roma vezetőnek 4 millióért eladott lakás ügye

Feljelentést tesz a szolnoki ellenzék polgármester-jelöltje a helyi Lungo Drom vezetőnek szembeötlően olcsón eladott önkormányzati lakás miatt.

Radócz Zoltán csütörtökön jelentette be, hogy a rendőrséghez fordul Kozák Ferenc ügyében hivatali visszaélés és vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával.

A 24.hu hétfőn számolt be arról, hogy Kozák Ferenc, a Fidesz romaügyi főfelelős, Farkas Flórián szolnoki szövetségese alig több mint 4 millió forintért jutott hozzá a korábbi önkormányzati bérleményéhez. A 76 nézetméteres két és fél szobás ingatlan értékét a Szalay Ferenc polgármester vezette önkormányzat becsültette fel, de annak ellenére, hogy a belvárosban, a Jász-Nagykun-Szolnok megye Megyeházának szomszédságában helyezkedik el, messze a piacot jellemző ár alatt értékesítette. Kozák Ferenc egy hét után el is adta a lakást.

Radócz szerint az, hogy a roma politikus gyorsan és nyereséggel továbbértékesítette az ingatlant, megalapozza a gyanút, hogy az adásvétel indokolatlanul kedvezményes ára nem szociálpolitikai szempontokkal magyarázható, a kedvezményes ár és a tényleges piaci ár közötti vagyoni előny realizálása volt a tényleges cél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik