Belföld

Maradandó sérüléseket szenvedett a kemecsei lövöldözésben megsérült egyik férfi

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki rálőtt az ismerőseire tavaly decemberben.

H. Pál a szülei Kemecse külterületén lévő házánál tartózkodott. Egy korábbi anyagi vita miatt az udvarra érkezett egy 45 éves taktakenézi és egy 40 éves tiszavasvári férfi, akik pénzt követeltek tőle. A férfi ezt követően fegyvert fogott rájuk, és felszólította őket arra, hogy hagyják el a területet.

A két férfi ennek nem tett eleget, ezért rájuk lőtt a sörétes vadászfegyverével, majd amikor menekülni kezdtek, még egy további lövést adott le rájuk. A lövések testszerte, a háton, hasfalon, végtagokon érték őket, egyikük előreláthatóan maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett, jelenleg is kezelés alatt áll.

A bíróság álláspontja szerint továbbra is tartani lehet attól, hogy H. Pál a szabadlábon hagyása esetén elérhetetlenné válna, valamint befolyásolná a büntetőeljárásban részt vevő személyeket, s megnehezítené a bizonyítást.

Ezért a bíróság meghosszabbította a férfi letartóztatását. A végzés nem végleges, a gyanúsított és a védője is fellebbezett.

fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik