Belföld

Gombával álcázta a kannabiszt barlangjában

Az ültetvényhez lopott áram okozhatta Budafok-Tétény áramkimaradásait is az utóbbi időben.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomoz F. Gyula ellen, aki a budafok-tétényi ingatlanához tartozó barlangban termesztett kannabiszt. A 41 éves férfi a háza melletti járatot a helyi önkormányzattól bérelte, hivatalosan laskagombát termesztett – írta a police.hu

Szeptember 10-én a nyomozóknak a veszélyes spórákra hivatkozva adott légzőkészüléket, hogy ne érezzék a kábítószer szagát. A trükk nem jött be, a nyomok és gyanús viselkedése lebuktatta. Kiderült, utólag leválasztotta a helyiség hátsó, megközelítőleg 400 m²-es részét és kialakított egy ventilátorral álcázott rejtekajtót.

 

 

Az ajtó mögött megtalálták a járat további termeit és az azokban kialakított kannabisz-ültetvényt, amely 386 tő, szüret előtt álló növényt tartalmazott. A helyszínen talált eszközök alapján a férfi hosszabb ideje termesztette a kannabiszt.

Az energiaszolgáltató cég szakemberei megállapították, a férfi a világításhoz, szellőztetéshez lopta az áramot. Az elmúlt időben  tapasztalható áramkimaradásoknak – mely az érintett körzet életét nagymértékben nehezítette – vélhetően ez volt az oka.

A KR NNI munkatársai F. Gyulát előállították, gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.
 

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik