Belföld

Tűzforró vízbe ült, szanaszét égette magát egy magára hagyott kétéves gyerek

A Nyíregyházi Törvényszék gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett fogházra ítélte azt a többgyermekes anyukát, akinek nagyon csúnyán megégette magát a gyermeke tavaly nyáron. A bíróság előzetesen mentesítette az anyukát elítéléshez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól.

D.M. az élettársával, öt kiskorú gyermekével és az édesanyjával él egy komfort nélküli családi házban szegényes körülmények között. Az ominózus nap a legkisebb gyermeke fürdetéséhez forralt vizet a rezsón, majd azt egy műanyag lavórban a szoba padlójára tette, annak ellenére, hogy tudta, a szomszéd szobában lévő 2 éves gyermekére senki nem felügyel.

A gyermek anélkül, hogy az édesanyja észrevette volna, bement a szobába és beleült a forró vízzel telt lavórba. A pici olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett el, hogy életveszélyes állapotba került és mentőhelikopterrel vitték kórházba.

Az anyuka már az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, s lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is, melyet a bíróság elfogadott, ezért lehetőség nyílt az azonnali ítélethozatalra is.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség 3 nap gondolkodási időt tartott fenn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik