Belföld

Megrugdosta volt élettársát a buszpályaudvaron, megölte a saját kutyáját egy devecseri férfi

Lopás és állatkínzás miatt tartóztatta le a Veszprém Megyei Főügyészség azt a 26 éves devecseri férfit, aki szeptember 4-én lopott, megverte a volt élettársát a buszpályaudvaron, másnap pedig megölte a 4 hónapos kutyáját.

A férfi egy mobilt lopott az esti órákban az ismerőseitől. Ezt követően találkozott a volt élettársával a helyi buszpályaudvaron, akivel szóváltásba került, majd többször megütötte, megrúgta.

A nő végül a várótermi büfé dolgozójától kért segítséget, s annak mobiltelefonján értesítette a rendőrséget. A férfi még ekkor is bántalmazta, majd távozásakor beütötte a büfé ablakát.

Az elkövető másnap délelőtt a 4 hónapos kutyáját is magával vitte az egyik kávézóba. Az állat be akart bújni a sütő mellé, mire a férfi az ölébe vette, majd ököllel kétszer tarkón ütötte úgy, hogy az állat nyüszített és remegett, az orra pedig vérezni kezdett. A gyanúsított ezt követően távozott az üzletből. A férfi délután egy óra körül ismét bántalmazta az állatot, azt a nyakbőrénél fogva felemelte és a földhöz vágta, majd amikor el akart futni, többször nagy erővel belerúgott. A kutya olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy rövid időn belül elpusztult.

A nyomozási bíró az ügyészi indítványnak helyt adott, és letartóztatta az agresszív férfit.

Fotó: Illusztráció/Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik