Belföld

Drogbárót húztak le 103 millió forinttal – videó

Négyszeres anyagi hasznot ígértek neki a drogüzletből.

Kábítószer-kereskedelem látszatával 103 millió forintot csaltak ki egy férfitól, aki azt hitte, az üzletből busás haszna lesz, de drog helyett lisztet kapott. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszövetségben, üzletszerűen, különösen nagy kárt okozó csalás miatt nyomoz F. László és társai ellen.

A nyomozók a bűnözői csoport tagjainak otthonaiban tartott házkutatásokon 50 millió forint értékben foglaltak le járműveket, ingóságokat.

A police.hu szerint a rendőrök a bűnbanda felszámolására szervezett akcióban F. Lászlót és négy társát elfogták. Egyik társuk szökésben van, őt körözik.

A 36 éves férfi öt társával a nyáron 103 millió forintot csalt ki egy tokaji férfitól. Négyszeres anyagi hasznot ígértek drogüzlettel. 

Június 8-án Budapesten 15 millió forintot vettek át tőle 60 ezer darab kábítószernek tűnő „bogyóért”. Eljátszották a drogvásárlást, amit F. László telefonon közvetített a tokaji férfinak. Június 26-án egy külföldről érkező 180 milliós „drogszállítmány” átvételét adták elő és, – hogy a sértett figyelmét tompítsák – rávették, hogy kábító hatású szert is fogyasszon. A profin megrendezett átadást a 37-es főúthoz szervezték.

45 millióért hat kiló liszt

A tokaji férfi átadott 45 millió forintot, majd a közelben „megtalálták” az előre odakészített, összesen 6 darab – egyenként egykilós – lefóliázott, lisztes csomagot. Abból a sértett előtt próbaadagot vettek, azt mondták, az anyag 100%-os tisztaságú kokain. Júliusban háromszor összesen további 20 millió forintot csaltak ki a férfitól a kokainüzletből fennmaradó tartozásuk címén, így az állítólagos drogüzlettel összesen 80 millió forinttal károsították meg a sértettet.

Az ügyletek mögött nem volt tényleges kábítószermozgás, így kereskedelem sem valósult meg. F. László bűntársainak milliós fizetséget adott közreműködésükért a csalással szerzett pénzből.

A nyomozás megállapította, hogy F. László már korábban kicsalt 23 millió forintot a tokaji férfitól. Akkor nem drogüzletre, hanem saját – kitalált – tartozása miatt zálogba került autói kiváltására kért pénzt. A sértettől így összesen 103 millió forintot csalt ki a férfi, nagyobb részben bűntársai segítségével.

A rendőrök az elfogott személyeket gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet a bíróság 2019. szeptember 8-án elrendelt.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik