Belföld

Videón, ahogy lángol az oldószeres hulladék a Borsodchem területén

Mint arról korábban beszámoltunk lángra kapott és nagy füsttel égett a Framochem Kft. raktára a reggeli órákban Kazincbarcikán.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy oldószerek és festékek tárolására szolgáló szabadtéri raktár gyulladt ki a település  iparterületén. Személyi sérülés nem történt.

 

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mobil laborja méréseket végzett a helyszínen, valamint a környező településeken, amelyek alapján veszélyes anyag nem került a levegőbe. Lakosságvédelmi intézkedésre így nem volt szükség. Egy olvasónk videóra is vette a nem mindennapi tűzesetet.

Kazincbarcika önkormányzata a Framochem Kft. közlésére hivatkozva arról tájékoztatta a lakosságot, hogy pénteken reggel háromnegyed hatkor a cég helyi üzemének hulladéktárolójában feltehetőleg egy hordóból kifolyt anyag öngyulladás következtében tüzet fogott, ami további hordókat gyújtott fel.

A termelést biztonságtechnikai okokból leállították, de a létesítmény biztonságos állapotban van. Az eseményt a Katasztrófavédelem Iparbiztonsági Felügyelője a helyszínen vizsgálja.

Olvasói sztorik