Belföld

Az iskolabojkott napján máshogyan tanulnak a diákok

Rendhagyó diáksztrájkra, jogilag iskolabojkottra készülnek a szervezők jövő hét pénteken, szeptember 13-án: egy regisztrációs oldal segítségével nyomon követhető lesz, hogy pontosan hol és hányan csatlakoznak az eseményhez, egy kapcsolódó felületen pedig rendhagyó tanítási órák szervezését indítja el a Szabad Egyetem, hogy a diákok bebizonyíthassák: „tanulni akarnak, de nem mindegy hogyan”.

A Szabad Egyetem az aHang kampányplatformmal közösen elindított egy biztonságos regisztrációs felületet, hogy minél hatékonyabban tudja támogatni a sztrájkkoordinációt, illetve hogy a korábbi hasonló akciókhoz képest most valós képet lehessen kapni, hányan tiltakoztak távolmaradásukkal a köznevelési törvény ellen a sztrájk napján – áll az aHang közleményében.

A szervezők a felületen keresztül folyamatosan tájékoztatják, segítik a sztrájkra készülőket (pl. a szülői igazolásokkal vagy igazgatói fenyegetésekkel kapcsolatban), hogy minél hatékonyabban valósulhasson meg a tiltakozás.

Ezzel párhuzamosan a szervezők az ország minden tájáról a mienk@ahang.hu címre várják azon diákok, szakemberek és pedagógusok jelentkezését, akik valamilyen ismeretterjesztő órát tartanának szeptember 13-án, a sztrájk napján az iskoláktól távol maradó diákoknak. A szervezők célja az oldal megnyitásával és az órák megszervezésével az, hogy bizonyítsák: a diákok nem lógni szeretnének az adott napon, hanem pont a hatékonyabb oktatásért küzdenek, hiszen tanulni akarnak.

Az alternatív tanórák a Diáksztrájk oldalon jelennek majd meg.

A kiemelt kép az augusztus végi, Kossuth téri tiltakozáson készült: Fotó: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik