Belföld

Az MSZP budapesti elnöke elismerte, hogy tévedett

Nem kérdés, hogy a Fidesz Óbudán gyengébb, mint a közös jelölteket állító ellenzék. Minden közvélemény-kutatás ezt mutatja, de nem feledhetjük, hogy sehol nincs lefutott meccs. Bús Balázs lehetséges esélyeivel kapcsolatban azonban lehet, hogy tévedtem. Ha valóban jobban szeretnék az emberek, mint hatalmaskodó pártját, akkor nem lenne szüksége arra, hogy politikai ellenfele kiforgatott mondataival kampányoljon – inkább a kerületről beszélne

– reagált Molnár Zsolt az MSZP Facebook-oldalán arra a hírre, miszerint a budapesti MSZP-elnök egy kijelentésével kampányol Óbudán a Fidesz.

A helyi Fidesz által kampánycélra felhasznált mondatot Molnár Zsolt egy háttérbeszélgetésen mondta, ahol az ellenzéki jelöltek esélyeit boncolgatta kerületenként. Az MSZP-s elmondta akkor, hogy több budapesti kerületben is mérték a jelöltek támogatottságát az ellenzékiek, a III. kerületben azonban pont nem.

Viszont megjegyezte, hogy Bús Balázs néhány fideszes jelölthöz hasonlóan népszerűbb a kerületében, mint az őt indító Fidesz. Ide sorolta Molnár még az újpesti Wintermantel Zsoltot és a józsefvárosi Sára Botondot is. A szocialista ezért mondta, hogy ezek a jelöltek nehezen ugyan, de verhetőek szerinte októberben.

Nem véletlen, hogy a felsorolt fideszes polgármesterek, akik ismételni akarnak, nem tolják előtérbe, hogy melyik párt jelöltjei, hanem főleg a személyes kerületi népszerűségükre építik a kampányukat.

Mintha szégyellné a pártját néhány fideszes jelölt
Néhány polgármesterjelölt eldugta a pártlogókat.

Kiemelt kép: MTI / Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik