Belföld

Kora estétől másnap reggelig nem lesz nyitva egyetlen pénztár sem a Nyugati pályaudvaron

Új módi van a MÁV-nál. Augusztus 30-tól szeptember 22-ig egyetlen egy belföldi személypénztár sem lesz nyitva 19.35-től másnap reggel 6 óráig – látható azon a fotón, amelyet a Közlekedő Tömeg Facebook-oldalán osztottak meg, a fotón az egyik pénztár ablakában levő felirat látható.

Szóval úgy áll, hogy akkor zárják be – egyelőre – bő három hétre a belföldi pénztárakat, amikor indul a tanév, és sokan most vásárolnák meg a bérletüket.

A helyzet ennél is rosszabb, mivel a szombati, augusztus 31-i állapot szerint

a 14 automatából 5 egyáltalán nem működik, a maradék 9 automatából pedig 5 automatánál készpénzzel nem lehet fizetni. A MÁV helyszínen lévő mobilautója szintén zárva tart. Tehát jelenleg a 11 pénztár és 14 automata helyett összesen csak 4 automatánál lehet minden fizetési eszközzel jegyet venni

– írják a bejegyzésben.

Ezért aztán az automaták előtt – már amelyik működött persze – hosszú sorok álltak.

Az emberek csak 15-20 perc alatt tudnak jegyhez jutni, emiatt sokan le is késik az óránként járó vonatukat. Hiszen ha valaki jegy nélkül szállna fel a vonatra, 2600 forintra büntetnék meg.

Ilyen esetben természetesen a MÁV mobilalkalmazását is lehet használni, ám az app használata meglehetősen bonyolult, lassú a regisztráció, csak bankkártyával lehet fizetni, bérleteket pedig egyáltalán nem lehet benne vásárolni, ami pont most, hónap végén kulcsfontosságú lenne.

És miért zárnak be a pénztárak? Hát mert, írja a Közlekedő Tömeg FB-oldala, kb 80 állomáson, így a Nyugati pályaudvaron sincs elég pénztáros, sokan nyugdíjba mentek vagy leléptek a vasúttársaságtól. A MÁV pedig amikor felvenne pénztárosokat, úgy teszi, hogy kiköti, később a jegypénztár helyett a vonatokon jegyvizsgálóként is dolgoztathatja a most jegypénztárosnak jelentkezőket. Ezért aztán többen meggondolják magukat, nem mennek az állami vasúttársasághoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik