Belföld

„Álljatok le a méregkeveréssel, lövöldözéssel, nekem is van kilencmilliméteresem” – üzente a dílereknek a roma vezető

Mint arról korábban beszámoltunk, hatalmas tömegverekedés és lövöldözés volt tegnap este Ráckevén. A balhé során két család esett egymásnak vascsövekkel, kardokkal, szablyákkal és vasvillákkal. A mentők megkeresésünkre azt írták, hogy két mentőhelikopterrel és hét mentőautóval mentek a helyszínre. Egy embert súlyos, nyolcat pedig könnyebb sérülésekkel vittek kórházba.

Vereckei Zoltán alpolgármester szerint drogügyletek állhatnak a mostani tömegverekedés mögött. A balhéba belekavart egyik roma egyesület helyi vezetője videoüzenetben szólította fel a dílereket, hogy fejezzék be a kavarást, s állítsák le magukat.

A dílerek álljanak le a méregkeveréssel, mert ha nem hagyják abba, és a levegőbe lövöldözve az én nevemet mondják, akkor nekem is van kilencmilliméteresem

– mondta videoüzenetében Kovács Gyula, hozzátéve, a híresztelés ellenére semmi olyat nem mondott, hogy bárkit is fejbe akarna lőni.

A rendőrség legfrissebb tájékoztatása szerint több bejelentés érkezett a rendőrségre csütörtök este hat körül, hogy veszekedés tört ki két család között Ráckeve belterületén, amelynek során kezükben vascsövekkel, kardokkal, szablyákkal, vasvillával estek egymásnak. A bejelentők azt is elmondták, hogy több lövést is hallottak.

A rendőrök jelentős erőkkel vonultak a helyszínre, a verekedőket megfékezték, a közrendet helyreállították. A balhé miatt a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei is a helyszínre mentek, akik az egyenruhásokkal közösen K. Zoltán 53 éves, Sz. Richárd 26 éves, J. Ferenc 19 éves, K. András 52 éves, valamint K. József 25 éves ráckevei lakosokat elfogták, majd előállították. Közülük K. Zoltánt őrizetbe vették életveszélyt okozó testi sértés elkövetése miatt.

A rendőrség felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett és más bűncselekmények miatt indított nyomozást az ügyben. Szakértők bevonásával vizsgálják az eset körülményeit. A városban jelenleg nyugalom van. A rendőrség szükséges erőkkel biztosítja a közrendet.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik