Belföld

Rontáslevételt ígértek a nyugdíjas nőnek, de egészen mást vettek le róla

Egy idős asszony tett feljelentést kedden délelőtt az Egri Rendőrkapitányságon, hogy csúnyán átverték. Kiderült, hogy egy 23 éves és 45 éves nő szólította le két héttel korábban a Barkóczy utcában, hogy rontás van rajta. Természetesen azonnal fel is ajánlották neki, hogy leveszik róla.

A hiszékeny asszony „jóságukért” cserébe átadott nekik egy arany láncot és  némi pénzt. Egy héttel később ismét találkoztak, ekkor a nyugdíjas nő a pénz mellé egy arany fülbevalót is adott. A gyanúsítottak azonban ígéretük ellenére az ékszereket nem szolgáltatták vissza. Kiderült, hogy azokat már pénzre váltották.

A nyomozók az otthonukban fogták el H. Mónikát és F. Alexandrát. A rendőrság csalás gyanúja miatt indított eljárást az ügyben.

Az elmúlt néhány év adatai azt mutatják, hogy a bűnözésen belül egyre több a megtévesztéssel, az emberek jóhiszeműségének kihasználásával elkövetett bűncselekmény. Idősebb hozzátartozóinkkal nagyon fontos tudatosítani és napra készen tartani a biztonságukkal kapcsolatos legalapvetőbb magatartási szabályokat:

  • Ne álljanak szóba idegenekkel! Ne adjanak át idegenek részére pénzt, egyéb értéket, bármit ígérjenek is cserébe!
  • Ha ilyen ajánlatot kapnak, azonnal értesítsék hozzátartozójukat, megbízható ismerősüket, kérjenek segítséget a rendőrségtől a 112-es számon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik