Belföld

Bérgyilkossal akarta megöletni férjét egy kétgyermekes nő a szeretőjével

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség emberölés előkészülete miatt nyújtott be vádiratot egy nő és egy férfi ellen, mert meg akarták öletni az asszony férjét.

A nő egy Komárom környéki településen élt a férjével és a két közös gyerekükkel. A nő tavaly augusztusban egy közösségi oldalon ismerkedett meg a későbbi cinkostársával. Kezdetben baráti kapcsolat, majd rövid időn belül szeretői viszony alakult ki közöttük.

Tavaly december elején a nő azt mondta a férfinak, hogy csak akkor tudnak együtt lenni, ha megölik a férjét. A szerető felkereste az egyik ismerősét és megbízta, hogy 300 ezer forintért tegyék el a láb alól a „riválisát”.

A szerető előleget adott a felkért személynek, és megadta férj lakcímét, az általa használt kocsik rendszámát és minden olyan infót, ami fontos lehetett. A gyilkosság elkövetése azért maradt el, mert a végrehajtással megbízott férfi jelezte a rendőrségnek a tervezett emberölést.

A nővel az ügyészség egyezséget kötött a bűnösség beismeréséről. Az ügyészség a vádiratban a megkötött egyezségben foglaltak jóváhagyását indítványozta, ennek részeként azt, hogy a bíróság a nőt 1 év 6 hónap 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, akárcsak a bűnösségét már a nyomozás során beismerő férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik