Belföld

Beviszkizett, jóízűen szunyókált a kanapén a betörő, amikor hazaért a tulajdonos

A hajléktalan férfi augusztus első napjaiban érkezett Érdre, se pénze, se jövedelme nem volt. Egyik délután bemászott az egyik ház kerítésén, majd bement az épületbe, ahonnan laptopot és hangszórót lopott. Felhúzott a lábára egy sportcipőt, majd mint ki jól végezte a dolgát útjára indult. Másnap délután azonban visszatért a házba, és az összes pálinkát és whiskyt megitta, amit talált.

Miután kellőképpen felöntött a garatra lefeküdt a kanapéra, bekapcsolta a tévét és elaludt. A hazaérkező tulajdonos így talált rá. A tulaj kihívta a rendőröket, akik a több mint 50 ezer forint értékű lopott holmik egy részét megtalálták a férfinál.

A férfi két héttel ezelőtt egy másik házba is betört. A házban működő riasztó jelzésére egy vagyonvédelmi cég járőre azonban kiment és elfogta.

Az Érdi Járásbíróság pár nappal később 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a férfit. Egy hét sem telt el a próbaidőből, amikor a férfi ismét bemászott egy érdi ház udvarára. A teraszon talált építési anyagokat egy építkezésen akarta eladni, azonban elfogták és ismét őrizetbe vették.

Az Érdi Járási Ügyészség újra gyorsított eljárásban állította bíróság elé a lopás vétségével gyanúsított férfit. A bíróság a férfit 10 hónap börtönre ítélte, egyben elrendelte a pár napja kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik