Belföld

Koldulásra kényszerítette élettársát az újbudai rabló

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére vasárnap hajnalban tett bejelentést egy férfi, hogy megverte és elvette tőle a telefonját az egyik ismerőse.

A férfi elmondta, hogy G. Tamás gázriasztó fegyvert szegezett rá az Etele úton egy személyes sérelem miatt, majd többször is megütötte és megrúgta. A támadó ezt követően azzal fenyegette, hogy újra megveri, ha nem adja át a mobilját. A férfi engedelmeskedett, és átadta G. Tamásnak a telefonját.

A 21 éves budapesti G. Tamást egy órán belül egy használaton kívüli épületben fogták el a kerületi járőrök. A ház átkutatásakor a rendőrök megtalálták a gázriasztó fegyvert, a megvert férfi telefonját, valamint lefoglaltak 14 másik mobiltelefont.

Kiderült, hogy a 21 éves férfi korábban egy másik ismerősét is kirabolta, tőle a mobiltelefonját és az okosóráját vette el. G. Tamás a rablás után azzal fenyegette meg az ismerősét, hogy ha feljelentést tesz a rendőrségen, akkor megöli. Az eljárás során arra is fény derült, hogy G. Tamás nem csak ismerőseit, hanem élettársát is félelemben tartotta. Rendszeresen koldulásra kényszerítette a nőt a kapcsolatuk alatt

G. Tamást kétrendbeli rablás, kétrendbeli zaklatás, valamint kényszerítés gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendőrök a férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik