Belföld

Letartóztatták az angyalföldi gimnazistákat tanévzáró közben kifosztó férfit

A Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki tanévzáró közben fosztotta ki a gimnazistákat és a szüleit.

A 45 éves salgótarjáni Ny. István június 18-án délután a Nővér utcában bement a Németh László Gimnáziumba, és a nyitott osztálytermekből több mint kétmillió forint értékben lopott mobilokat, pénzt és bankkártyát. A férfi a bankkártyát később megpróbálta internetes vásárlásra használni, de nem tudott fizetni vele.

A rendőrök múlt szerdán a Béke utca és a Frangepán utca kereszteződésénél lévő villamosmegállóban fogták el a tettest. Az elkövető még azt is beismerte, hogy egy szombathelyi gimnázium öltözőjéből is lopott, illetve Újpesten is hasonló módszerrel lopott.

Ny. István már többször is volt büntetve hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmények miatt. A korábban kiszabott büntetések azonban nem gyakoroltak megfelelő visszatartó erőt a számára, ezért megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb hasonló jellegű bűncselekményt követne el. Ezért és szökés, elrejtőzése miatt elrendelték a letartóztatását.

A végzés végleges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik