Belföld

Újabb vádemelés az Alstom-ügyben

A Központi Nyomozó Főügyészség bűnsegédként elkövetett, gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozójának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés miatt emelt vádat az Alstom-ügyben egy újabb személy ellen a Fővárosi Törvényszéken.

Mint ismert a Központi Nyomozó Főügyészség a metrókocsik szállítási szerződéseivel kapcsolatos korrupciós bűncselekmények miatt folytat nyomozást.

Az ügyészség eddig hat személyt hallgatott ki gyanúsítottként az ügyben. Közülük négy személy ellen vádat is emeltek áprilisban, míg két gyanúsított esetében az eljárás elkülönítéséről és felfüggesztéséről határozott.

A Központi Nyomozó Főügyészség azonban további büntetőeljárást folytatott egyikük ellen, és a mai napon vádat is emelt ellene. Egyben indítványozta, hogy ügyét a bíróság egyesítse a korábbi vádemelés alapján indult alapügyhöz.

A vádirati tényállás lényege szerint a vesztegetés forrását fiktív tanácsadói szerződésekkel biztosító ügyletbe bevont gazdasági társaság tulajdonosa és tényleges irányítója a vádlott volt, aki az így megszerzett vesztegetési pénz továbbításában, átadásában közreműködött.

Alstom-ügy: ejtették a kétmilliárd forintos korrupciós gyanút Londonban
Az eddigi legnagyobb korrupciós ügyként futott az Alstom vesztegetési botránya, de Magyarországon nem, csak Litvániában találtak bizonyítékot a kenőpénzekre.

Kiemelt kép: Máthé Zoltán / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik