Belföld

Ingyen evett és lakott, fantom kollégái helyett is

Az ingyenélők nagymestere kipakolta a székesfehérvári hotel kasszáját is.

Öt napig lakott nem létező kollégáival az 50 éves drégelypalánki férfi egy székesfehérvári szállodában. Április elején magának kivett egy lakosztályt, majd jelezte, hogy igényt tartana további szobákra, mert érkezik még három kollégája is.

Később jelezte, munkatársai megérkeztek, de nagyon elfáradtak, lefeküdtek aludni. Másnap reggel azt mondta, kollégái már el is mentek dolgozni. Amikor délután visszatért, kérte, az elmaradt reggelit, az aznapi vacsorát, kollégáinak pedig felvitte az ételt.

Ezt követően még pár nap úgy telt el, hogy a kollégákat senki nem látta, de a férfi mindig jelezte, mindenkinek ízlett a vacsora. Egy reggel a recepciós vette észre, hogy éjszaka eltűnt a kasszából több mint félmillió forint értékű euró és mintegy 75 ezer forint.

A rendőrök a biztonsági kamera felvételei alapján egyértelműen azonosították a drégelypalánki férfit, aki a kasszát kiürítette, majd a hotelból fizetés nélkül távozott. Megállapították, hogy az állítólagos kollégák nem léteztek, a szobájuk üres volt, a nekik rendelt ételeket is a csaló fogyasztotta el.

Körözés alapján pár héttel később a hajdúszoboszlói nyomozók  elfogták és gyanúsítottként kihallgatták a férfit lopás és csalás miatt. A Debreceni Járásbíróság elrendelte letartóztatását. A székesfehérvári rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszát lezárták az iratokat a napokban az ügyészségnek átadták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik