Belföld

Összevertek egy férfit a XIII. kerületi bevásárlóközpont mosdójában, másfél hét múlva meghalt

Halált okozó testi sértés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség az ellen a két férfi ellen, akik úgy megverték ismerősüket másfél éve egy angyalföldi bevásárlóközpont mosdójában, hogy később belehalt a sérüléseibe.

A 25 és a 29 éves férfi egy hipermarketben futott össze a későbbi áldozattal, aki korábban többször is lopott a 25 éves férfitól, ő ezért többször megverte. A 25 éves férfi a mellékhelyiségében számon kérte ittas állapotban lévő férfit, de az annyira részeg volt, hogy nem tudott megfelelően válaszolni. A fiatalabb férfi ezt követően ütni-verni kezdte, s akkor sem hagyta abba a bántalmazást, amikor az ittas férfi már vérzett és a földre került.

A 29 éves férfi kezdetben figyeléssel biztosította a helyszínt, majd ő maga is ütni kezdte az áldozatot. A két férfi egy idő után felhagyott ismerősük bántalmazásával, megmosdatták, majd mentőt hívtak hozzá. A tettesek megvárták a helyszínen a mentőket. A megvert férfin életmentő műtétet hajtottak végre, de tíz napon belül elhunyt. Az elkövetők, amíg nem értesültek a férfi haláláról több embernek is eldicsekedtek azzal, hogy mennyire elverték a férfit.

A Fővárosi Főügyészség társtettesként elkövetett, halált okozó testi sértés miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A két férfi akár nyolc év börtönt is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik