Belföld

Megharapta a pénzügyőrt egy szerb kamionos Röszkén

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség bíróság elé állított egy szerb kamionost, mert erőszakosan lépett fel egy jogszerűen intézkedő pénzügyőrrel szemben a röszkei határátkelőnél.

A szerb kamion össztömege meghaladta a megengedett 7,5 tonnát, azaz megsértette a kamionstopra vonatkozó rendelkezéseket. A pénzügyőr felszólított a sofőrt, hogy kísérje a szabálysértési irodába, aki ezt először megtagadta, majd az osztályvezető jelenlétében szidalmazni kezdte a zászlóst.

Az elkövető ki akarta vonni magát az eljárás alól, ezért megszerezte az íróasztalon lévő útlevelét és megpróbálta elhagyni az irodát, amit a pénzügyőr igyekezett megakadályozni. A kamionos dulakodni kezdett a zászlóssal, majd megharapta a sértett bal kezének mutató ujját, ezzel vérző, nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozva.

A szerb kamionos beismerte a bűnösségét az őrizetbe vétele után. A Szegedi Járásbíróság gyorsított eljárásban két év, végrehajtásában négy évi próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte a kamionost hivatalos személy elleni erőszak miatt. Emellett három évre kiutasították Magyarország területéről. Az ítéletet az eljárás valamennyi szereplője tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik