Belföld

Milliókkal buktak le az unokázós csalók

Két nőt és három férfit hallgattak ki a rendőrök.

Egy férfi augusztus 5-én délután egy idős nőt telefonon felhívott, magát a sértett rokonának adta ki. Arra hivatkozott, balesetet szenvedett, ezért pénzt kért. Az idős nő elhitte, hogy a hívó fél a hozzátartozója, belement a kért összeg átadásába. Ezt követően B. Józsefet B. László kocsival a sértett szigethalmi lakóhelyéhez vitte. A 34 éves férfi a kicsalt több millió forintot átvette, majd távoztak.

Ezt követőn B. József és társai B. Józsefné és M. Zoltánné a pénz egy részét a tököli HÉV állomásra vitték, átadták N. Norbertnek, a megmaradt részt elosztották egymás között.

A sértett az esetről feljelentést tett a rendőrségen. A rendőrök augusztus 8-án a két nőt és a két férfit elfogták, majd előállították a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra, ötödik társuk N. Norbert feladta magát a rendőrségen. A nyomozók a gyáli és a szigetcsépi lakosokat kihallgatták.

A házkutatásoknál a kicsalt pénz nagy részét megtalálták és a sértettnek visszaadták.

A nyomozók B. Józsefet őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívta a figyelmet arra, hogy az idős emberek, mindig hívják fel azt a személyt, akire az ismeretlen telefonáló hivatkozik!

Figyelem! A csalók a bűncselekmények elkövetésére felkészülnek és a sértett bizalmának elnyerése végett olyan valós információkat is közölhetnek, amelyek valóban a hozzátartozóhoz kapcsolódnak.

Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítsék a rendőrséget az ismert segélyhívó számok – 107, 112 – valamelyikén!

A témában az ORFK prevenciós videót készített.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik