Belföld

„El leszel kapva te is, meg a kölyköd is, megöllek titeket!” – közölte a feltételesen szabadult zaklató

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a borsodi férfinak, aki a gyanú szerint évek óta zaklatta, majd megöléssel fenyegette az egyik nőismerősét a szeretteivel.

A férfi és a nő családtagjai között már régóta rossz volt a viszony. A férfi 2016-tól folyamatosan zaklatta a család egyik nő tagját, és ez most augusztustól még intenzívebbé vált. A férfi hétfő délután összetalálkozott a nővel egy borsodi szórakozóhelyen.

Amikor a nő észrevette a gyanúsítottat, távozott a helyiségből, azonban a férfi az utcán követni kezdte, „El leszel kapva te is, meg a kölyköd is, megöllek titeket!” kifejezést használva megfenyegette, majd visszament a szórakozóhelyre és elmesélte ismerőseinek, hogy már korábban is zaklatta a családot.

A nő hazament és értesítette a rendőröket. A férfival szemben zaklatás miatt indult büntetőeljárás.

A férfi agresszív magatartása arra enged következtetni, hogy szabadlábon hagyása esetén a nő befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást. Mivel a bűncselekményt feltételes szabadságra bocsátás próbaideje alatt követhette el, így megalapozottan tartani lehet attól is, hogy újabb bűncselekményt követne el.

Mindezen körülményekre figyelemmel a járásbíróság azonnal letartóztatta a zaklatót. A családot rettegésben tartó férfi fellebbezett a végzés ellen.

Fotó: Illusztráció/MTI/ Balázs Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik