Szórakozás

Tömegnyomorral és pánikkal indított az idei Sziget

Kritikán aluli! Tömeg, pánik….az emberek a pulton át menekültek. A Sziget fesztivál leszerepelt

– írta egy kommentelő a fesztivál hivatalos oldalán, és egy videót is csatolt szavai alátámasztására.

A fesztivál első napján teltház volt, 90 ezernél is több ember volt egyszerre a Hajógyárin, és közülük nagyon sokan gyűltek össze a Nagyszínpadon fellépő Ed Sheeran koncertje miatt. Ennyi embert viszont látványosan nem bírt el a Sziget, és olyan tömegjelenetek alakultak ki, ami miatt többen pánikolni kezdtek, és menekülni próbáltak, amit csak a pultokon keresztül tudtak megtenni.

Miért voltak ennyien kíváncsiak a karaokézó szomszéd fiúra a Szigeten?
Pár év alatt vált napjaink egyik legnagyobb sztárjává Ed Sheeran. De miért kíváncsi rá ekkora tömeg? És milyen élőben?

Kollégánk szerint a Szigetről kijutás sem volt zökkenőmentes:

Szakaszosan engedték csak az embereket a hídon aminek következtében bent kb. egy órán keresztül kellett álldogálni. Hatalmas volt a tömeg, mozdulni nem lehetett, és egy csomóan bepánikoltak meg rosszul lettek.

A Sziget oldalán sokan írtak hasonlókról, többen említették, hogy nem kellene telezsúfolni ennyi emberrel a fesztivált. Voltak olyanok is, akik a jegyre költött pénz árát követelik vissza a Szigettől.

A Sziget hivatalos oldala a következő sablonválaszt írja minden kritika alá:

Szeretnénk elnézést kérni a kellemetlenségekért. Ha van pár szabad percetek kérlek töltsétek ki a fesztivál visszajelző kérdőívet, ahol panaszotok leírása után rövidesen kollégáink felveszik veletek a kapcsolatot! Előre is köszönjük a segítségeteket és reméljük ha a jövőben ellátogattok a Szigetre, csak kellemes élményekkel tértek haza!

Az Index kérdésére hosszabb közleményt is kiadott a Sziget, íme:

Az idei Sziget egy világsztárral nyitott így már napokkal ezelőtt tudtuk, hogy teltház várható, ami 95 ezer embert jelent egy időben  a Fesztivál területén. Számítottunk rá, hogy a koncertre érkező látogatók egyszerre indulnak majd ki a buli végén és ezt a folyamatot a váratlan, rövid zápor még jobban felgyorsította. Figyelembe véve a K-híd teherbírását, a környező utcák és a közlekedési eszközök kapacitását úgy döntöttünk, hogy megtörve  a tömeg haladását szakaszosan engedjük ki a látogatóinkat a fesztivál területéről elkerülendő a külső torlódást, fennakadást. A kijutás  a biztonsági szolgálat és a rendőrség folyamatos kontrollja mellett zajlott,  hatóságokkal szoros együttműködésben , a biztonsági terveknek megfelelően.

A  kötelező check- in rendszer és biztonsági intézkedések miatt már a kiérkezéskor felhívtuk a figyelmet arra, hogy időben érkezzen mindenki, így a koncertre való bejutás is gördülékenyen zajlott. A Nagyszínpad előtt 60  ezer ember élvezte  a koncertet, elképzelhető, hogy egy ilyen volumenű  eseményen néhányan, hirtelen szembesülve a tömeggel, megijednek, ritkán ugyan, de előfordulhatnak ilyen esetek.  Váratlan, személyi  sérüléssel járó esemény, nem történt, másfél órával a koncert után már szellősen, gördülékenyen ki lehetett jutni a fesztiválról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik