Belföld

Rendőrök etetése – az ORFK cáfol mindent

A rendőrök ellátása megfelelő, a pékárukon lehet kis esztétikai deformálódás, de a szendvicsek egészségések. Fotópárbaj.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata szerint a Maccabi Európai Játékok biztosításában részt vevő rendőrök friss és jó minőségű élelmiszert kapnak. Közben a Zsaruellátó nevű Facebook-oldalt továbbra is elárasztják a panaszos bejegyzések és azok a fotók, amelyeken ehetetlen ételek láthatók.

Az ORFK szerint azonban ezek bejegyzések (az azokat feldolgozó médiatartalom-szolgáltatók) azt a hamis látszatot keltik, hogy a rendőrök ellátása nem megfelelő. Pedig ezek álhírek.

Éspedig azért, mert a

publikált képek készítésének helye és időpontja nem ismert, a bemutatott, rossz minőségű termékek mellől hiányzik a csomagoláson feltüntetett fogyaszthatósági jelzés, ráadásul kétségbe vonható a bemutatott termékek eredete is.

Az ORFK kategorikusan cáfolja, hogy a biztosításban részt vevők rossz minőségű élelmiszert kapnak. A megfelelő ellátást a vezetők folyamatosan ellenőrzik. A szolgálat ideje alatt a rendőrök – napi háromszori étkezésre elegendő – hideg élelmiszercsomagokat és hűtött ásványvizet kapnak.

A szendvicseket a rendőrségi konyhákon készítik el. A csomagolás technológiája, a hűtés és a szállítás előidézhet egyes pékárukon némi esztétikai deformálódást, de a csomagok az egészségügyi előírásoknak megfelelnek, minőségileg, mennyiségileg is szabályszerűek.

A biztosítás kezdete óta – július 29-étől –  hétfőig csaknem 22 ezer élelmiszercsomagot szállítottak ki a rendőröknek, mindig figyeltek rá, hogy a termékek több órán át fogyaszthatók legyenek, minőségüket megőrizzék a szavatossági időn belül.

Eddig a rendőröktől nem érkezett hivatalos panasz, amennyiben az ellátással kapcsolatos jelzés érkezik, azt az illetékes vezetőknek haladéktalanul ki kell vizsgálniuk. A hétvégén kiosztott csomagokról fotókat közöltek, felajánlották, hogy újságírók is elmehetnek az ellátmány kiosztására, hogy annak minőségéről személyesen is meggyőződjenek.

Kiemelt kép: police.hu 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik