Belföld

Semjénék „levadászták” a lapját, újat indít

A főszerkesztővé vált államtitkár érkezése után többen távoztak.

A csütörtökön megjelent HVG szerint Hunor Magazin néven indul egy új online vadászati lap. Azt azok készítik, akik a több mint 100 éves múltra visszatekintő Nimródot szerkesztették addig, míg a kormány arra rá nem tette a kezét – írta a hetilap. A Nimród  kiadója az állam által a világkiállítás előkészítésére alapított Egy a Természettel Nonprofit Kft. lesz.

A pontosság kedvéért: a vadászlap főszerkesztőjét hivatalosan az Országos Magyar Vadászati Védegylet nevezte ki, amelynek elnöke 2010 óta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. A Nimród volt főszerkesztőjének, Zoltán Attilának annak ellenére át kellett adni helyét Kovács Zoltán államtitkárnak, a 2021-es vadászati világkiállítás megszervezéséért felelős kormánybiztosnak, hogy még az őt leváltó védegylet szerint is

három évtizedes odaadó főszerkesztői munkájával jelentősen hozzájárult a több mint 100 éves múltra visszatekintő Nimród magazin magas szakmai színvonalához, sokszínűségéhez és kiemelkedő minőségéhez.

Az eltávolított főszerkesztő, Zoltán Attila több kollégájával úgy döntött, nem adja fel eddigi tevékenységét. Megalapították a Hunor Magazin Kft.-t. A Facebookon már el is indult a Hunor Webmagazin, valamint a külföldi vadászatokról szóló, immár tíz éve működő Safari Magazin további kiadásának kommunikációja.

Egymilliárdért reklámozzák Semjén Zsolt vadászati kiállítását
Az egész 50 milliárd forintba fájhat, a pr-t az a két cég viszi, amelyik a kormány plakátkampányát nyomja.

Kiemelt kép: Kovács Zoltán, a 2021. évi Vadászati és Természeti Világkiállítással kapcsolatos kormányzati feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztos és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. és annak védnöki testülete közötti ünnepélyes aláírási ceremónián a Karmelita kolostorban  július 9-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik