Belföld

Németországban áll először bíróság elé a kőbányai gyilkos

Mint arról korábban beszámoltunk Frankfurtban fogták el azt a 23 éves férfit, aki a gyanú szerint elvágta egy kőbányai eladónő torkát. A tettes az áldozat volt udvarlója volt, aki képtelen volt beletörődni abba, hogy nem kíváncsi rá a lány.

Megkerestük a Fővárosi Főügyészséget, hogy megtudjuk hol tart a nyomozás, és mikorra várható, hogy a gyilkossággal gyanúsított Cs. Dánielt kiadják a német hatóságok Magyarországnak, az alábbi választ kaptuk, Rab Ferenc helyettes szóvivőtől:

A Fővárosi Főügyészség soron kívül indítványozta az európai és nemzetközi elfogatóparancsot, amelyet a bíróság ki is bocsátott. Ez azt is jelenti, hogy a magyar állam átadási igénnyel bír a terhelt vonatkozásában. A külföldön elfogott férfi Németországban áll elsőnek – az átadásról döntő – bíróság elé, ahol nyilatkozatától is függ az átadási eljárás menete.

– közölték. Ez azt jelenti, hogy ha a gyilkossággal gyanúsított férfi hozzájárul az egyszerűsített átadáshoz, akkor két héten belül hazajöhet. Ha viszont nem járul hozzá, akkor akár hónapokig is elhúzódhat a kiadatása.

Kiemelt kép: AFP (képünk illusztráció)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik