Belföld

Mobiltelefont rendelt, kocka margarint kapott helyette

Igencsak meglepődhetett az a vásárló, aki mobiltelefont vásárolt pár nappal ezelőtt az egyik internetes aukciós portálon.

A férfi kifizette a futárnak az utánvétellel kézbesített csomagot, majd amikor bement a lakásába és kinyitotta a dobozt, akkor egy kocka margarin volt benne a doboz helyett.

Ezt követően többször is próbálta a hirdetőt telefonon hívni, azonban az eladó elérhetetlenné vált. Az ügyben a Veszprémi Rendőrkapitányság csalás miatt indított eljárást.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsokat tette közzé, hogy a vásárlók elkerüljék a hasonló átveréseket:

  • Magánszemélytől történő vásárlás esetén (jellemzően aukciós portálokon keresztül) soha ne utalják el a vételárat vagy annak egy részét előre! A legjobb megoldás a személyes átvétel, de ha ez nem lehetséges, akkor az utánvétel lehetőségét kérjék!
  • Utánvétes szállítás esetén nézzenek bele a dobozba/csomagba fizetés előtt! A vételárat csak abban az esetben egyenlítsék ki, ha előtte meggyőződtek arról, hogy a csomag a megrendelt terméket a megrendelt minőségben és mennyiségben tartalmazza! A legtöbb futárszolgálatnál már elérhető ez a szolgáltatás, ezt válasszák a vásárlások során!
  • A konkrét megrendelés előtt mentsék le a hirdetést a számítógépükre, mert ha később – amikor az áru megérkezik – a csomagban nem a hirdetett termék van, könnyebb annak bizonyítása, hogy mire fizették ki az adott vételárat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik