Belföld

L. Simon: Tusványos nem csak Orbánról szól

Szerinte Tusványos „nem egy pártrendezvény”, a Fidesz demokratikus, ő pedig szereti Lovasit, tiszteli Beer Miklóst.

A Klubrádióban L. Simon László fideszes parlamenti képviselő úgy vélte, Szentesi Zöldi László tévedett, amikor hibának tartotta Lovasi András és a Quimby tusványosi meghívását. A fesztivál fellépőinek kiválogatásakor az egyetlen szempont, hogy jó zenét játsszanak – tette hozzá az egykori kulturális államtitkár, aki szerint

Lovasi András remek zenész, jók a számai,

azokat ő is szereti. Szerinte a rendezvényen mindenkinek helye van, aki jó zenét csinál.

Szentesi Zöldi László is tévedhet, kinek nincsen meg a joga a tévedéshez?

L. Simon László szerint bírálata azért nem állja meg a helyét, mert tudomásul kell venni, hogy az erdélyi fiatalok azokat a zenészeket is szeretik, akik nem szimpatizálnak a kormánnyal.

Van, aki a Quimbyért, Ákosért, más Orbánért megy

Tusványos nem egy pártrendezvény, nem egy kormányrendezvény, alapvetően kormánypárti politikusok vesznek részt vitákban, sok más érdekes és izgalmas ember társaságában.

Ott helyük van azoknak is, akiknek a közéleti megnyilvánulásai nem kormánypártiak. Indifferens bárki politikai beskatulyázása. A fesztiválra

van, aki azért megy, hogy Quimbyt hallgasson, van, aki azért, hogy Ákost, más pedig azért, hogy Orbán Viktort

– tette hozzá az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke, aki nem tart attól, hogy figyelmeztetést kap, mert egy tusványosi beszélgetésen azt mondta, nem lehet mindig bírálni a németeket és Nyugat-Európát, a politikát és a tudományt pedig el kell választani. A Klubrádióban most világossá tette, ezt nem a Magyar Tudományos Akadémia körüli ügyekről mondta, de egyébként sem tart attól, hogy megfedik, hiszen a Fidesz demokratikus párt.

 Mégis ki fedne meg? Tényleg, kapok egy osztályfőnöki figyelmeztetést?

– mondta majd felidézte, hogy Beer Miklóst sem a  pártközpontból vagy az érsekségről figyelmeztették, hogy fogja be a száját.

Annyi történt, hogy politikai körből baráti tanácsot kapott

– mondta a fideszes képviselő, aki a püspököt nagyra tartja, rendes, keresztény, konzervatív embernek, akinek értékrendje krisztusi alapon áll, ezért méltatlannak is tartott néhány személyét ért támadást.

Kiemelt kép: Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője és L. Simon László, az Országgyűlés kulturális bizottságának fideszes alelnöke Orbán Viktor miniszterelnök előadása előtt a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdõn 2019. július 27-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik