Belföld

Gumibottal, gázspray-vel tudtak csak megfékezni egy mentősökre támadó férfit Kecskeméten

A Kecskeméti Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt vádat emelt az ellen a 66 éves kecskeméti férfi ellen, aki bicskával támadt a mentősökre és a börtönőrre március közepén.

Kecskeméten azért riasztották a mentőket, mert az egyik utcában egy ittas, vérző fejű férfit találtak, aki a kerékpárjával elesett. A helyszínre érkező mentőápoló és sofőr a 66 éves férfit a kecskeméti kórház sürgősségi betegellátó osztályára szállította, ahonnan a pszichiátriára kellett továbbszállítani.

A mentőautó indulása után a férfi megkérdezte az ápolótól, hogy hová viszik, mire az ápoló közölte, hogy ittassága miatt a pszichiátriára szállítják. Az ittas férfi ezen annyira felhúzta magát, hogy a kabátja zsebéből előrántott egy bicskát. Átvágta a biztonsági övét, majd a bicskával egy szúró mozdulatot tett az ápoló mellkasa felé azzal a felkiáltással, hogy „akkor sem visztek be”. Az ápoló a szúrás elől hátralépett, így az nem találta el.

A sofőr még a kórház területén megállította a mentőautót, az ápoló pedig kiugrott a járműből. Ezután a férfi a mentőben ülve tovább hadonászott a bicskával a mentő előtt álló ápoló és sofőr felé, holott többször felszólították, hogy tegye le a bicskát. Ekkor a mentő sofőrje észrevett egy rabszállító autót, majd segítséget kért tőlük a támadó lefegyverzéséhez.

Az egyik szolgálati egyenruhát viselő börtönőr odament a mentőhöz és felszólította a férfit, hogy tegye le a bicskát. A férfi azonban tovább hadonászott a bicskával, majd a mentőautóba fellépni próbáló börtönőr felé szúrt és fenyegetőzött. Az egyenruhás visszalépett, majd a kezében lévő gumibottal és gázspray-vel végül semlegesítette az ittas férfit. A mentők életét megmentő fegyőr, Bíró Tamás parancsnoki elismerésben részesült az eset után.

A szabadlábon védekező elkövetőt a járási ügyészség közfeladatot ellátó személy és támogatója elleni erőszakkal vádolja, amely bűncselekményeket felfegyverkezve követte el. Az ügyész végrehajtandó börtönt kért a férfira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik