Belföld

Kivonul Magyarországról a Charles Vögele

Befejezi magyarországi tevékenységét és legkésőbb augusztus végéig minden itthoni üzletét bezárja a charles Vögele Hungaria Kereskedelmi Kft. — tudta meg a Világgazdaság. A lap értesülését a svájci hátterű társaság megerősítette.

Kiss Judit HR-menedzser a vezetőségre hivatkozva közölte: a Cherles Vögele minden más európai országban már korábban bezárta boltjait, a nemrégiben bekövetkezett ausztriai csőd, valamint az osztrák szervezettel való operatív összefonódás pedig ellehetetlenítette a további magyarországi terjeszkedést. Hozzátette: megpróbálják a lehető legtöbb helyen új bérlőknek átadni a területet és a munkavállalókat.

A társaságnak egyelőre nincse nyilvánosan elérhető, a tavalyi évre vonatkozó beszámolója. A 2017-es mérlegük szerint 27 ruházati üzletet működtettek Magyarországon, az átlagos munkavállalói létszáma 194 fő volt, az évet 53 milliós mínuszban zárták.

A lap szerint a 2005-ös alapítású magyar leányvállalat eredményei ugyan nem túl kedvezőek, a megszüntetéshez azonban ez csak kisebb részben járult hozzá. Mint írják: a fő gond az volt, hogy a svájci anyavállalat, a Sempione Fashion tavaly május óta fizetési moratórium alatt állt, mivel a svájci helyi bíróság kimondta az átmeneti csődeljárás megindítását.

Kiemelt kép: Jasper Jacobs/Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik