Belföld

Nagy mesemondó volt a 64 éves csaló

V. János mindig más történettel férkőzött a sértettek bizalmába.

A rendőrök július 26-án igazoltatták a Harminckettesek terén a budapesti V. Jánost. Ellene a kerületi kapitányság kifosztás miatt adott ki elfogatóparancsot. A németországi lakcímmel rendelkező 64 éves férfit elfogták, majd a nyomozók több bűncselekménnyel is összefüggésbe hozták, melyeket 2017 novembere és 2019 júliusa között követett el.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi egy zuglói panzióban elhitette egy 86 éves látássérült vendéggel, hogy rokona a panzió tulajdonosa. Felajánlotta, hogy az idős férfit elkíséri a vasútállomásra, segít neki az utazásban, csomagjai cipelésében. V. János útközben ellopta a férfi bőröndjét és telefonját.

Egy másik esetben, 2017 szeptemberében egy Blaha Lujza téri aluljáróban azt állította egy férfinek, hogy a közelben telefonboltja van, segít neki eladni a mobilját. A gyanútlan tulajdonos átadta a telefont V. Jánosnak, aki ezek után eltűnt.

Egy évvel később egy nőtől csalta ki az arany nyakláncát. Azt mondta, az ékszert meg akarja tőle venni, és amíg pénzt vesz ki a trezorból, a nyakláncot leméreti. A nő a láncot odaadta a csalónak, de az ígért 120 ezer forintot soha nem kapta meg.

Kiderült, hogy másfél év alatt V. János több mobiltelefont ellopott, elvitte egyik szállásadója pénzét, egy lottózóból pedig egy tabletet emelt el. A VIII. kerületi kapitányság nyomozói többrendbeli csalás, lopás és kifosztás miatt vették őrizetbe, előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. (police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik