Belföld

Tarlós hiába ígért augusztusra éjszakai repülési tilalmat, nem lesz változás

Néhány nap múlva, augusztus 1-jén be kellene vezetni az éjszakai repülési tilalmat a Liszt Ferenc Repülőtéren. Tarlós István még áprilisban azt mondta egy sajtótájékoztatón, hogy Palkovics László miniszter „ígérete szerint augusztustól biztosan működik majd az éjszakai repülési tilalom”.

A hvg.hu a napokban megkereste a repülőtér kommunikációs igazgatóságát, és arról érdeklődött, hogy is néznek majd ki az ígéretnek megfelelő, az éjfél utáni repüléseket korlátozó pontos szabályok.

A szükséges jogszabályok és az üzemelési eljárások módosítása folyamatban van.

– írta a Budapest Airport. A választ július 24-én küldték el, vagyis ha ekkor még csak folyamatban volt a módosítás. A Budapest Airport szerint folyamatos a szakmai egyeztetés, amelynek célja a Budapest feletti légiforgalom minimalizálása a 0-5 óra közötti mélyalvási időszakban, de már csak egy hét maradt arra, hogy elkészüljenek mindennel.

Három légitársaság van – a Wizz Air, a Ryanair és a British Airways -, amelynek nem csak akkor száll le Budapesten gépe éjfél után, ha késik, már a menetrend szerint sem érkezik meg 0 óra előtt. Nem meglepő, hogy az augusztusi menetrend szerint mindhárom társaság pontosan ugyanúgy betervezte az éjfél után érkező járatokat, mint eddig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik