Belföld

Kisvárda nem egyezkedik a futballstadion építőjével

Közel 400 millió forintos összeget kellett bírósági letétbe helyeznie a kisvárdai önkormányzatnak a helyi focistadion miatt indult perben, de a város nem hajlandó egyezkedni. A 24.hu információja szerint a stadionberuházás fővállalkozója, a Penta Industry Kft. az eljárással párhuzamosan többször is felajánlotta, hogy tárgyaljanak a vitatott pénzekről, de az önkormányzat ezt visszautasította. A Penta Industry által kezdeményezett bírósági perben a héten újabb tárgyalást tartottak.

A stadiont tavaly nyáron átadták ugyan, de az építőcéget a beruházás lezárása előtt kirúgták a területről, és nem fizették ki a 2,4 milliárdos keret utolsó részletét, így számos alvállalkozó mind a mai napig hiába várja a pénzét.

A létesítmény építési költségeit a központi költségvetésből támogatta az állam. Az elhúzódó pereskedés azonban pont emiatt hozhatja nehéz helyzetbe a várost. A bírósági letétre ugyanis már a stadionra kapott állami támogatás sem volt elég. A maradék 243 millió forintot a működési célú tartalékból kellett kipótolni 155 millióval, decemberre ugyanis le kell zárni a stadion elszámolását.

Kiemelt kép: Czeglédi Zsolt / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik