Belföld

Hónapokig zaklattak egy családot: horogkereszteket festettek a házukra, döglött macskát dobtak az udvarukra

Az Esztergomi Járási Ügyészség rongálás, zaklatás, személyes adattal visszaélés, rágalmazás, valamint önkényuralmi jelkép használata miatt emelt vádat egy letartóztatásban lévő esztergomi nő és a szintén letartóztatásban lévő fia ellen, akik hónapokon keresztül fenyegettek és zaklattak egy családot, miközben válogatott ocsmányságokat műveltek velük.

Az elkövetők azt gondolták, hogy a nő „hekkerkedik” ellenük, s az interneten „mocskolja” őket, ezért elhatározták, hogy megbosszulják. Tavaly májustól augusztusig heti rendszerességgel megjelentek abban az esztergomi üzletben ahol a nő dolgozott rendszeresen fenyegették, és leribancozták. Az igazi rémálom azonban csak ezután következett. Egyikük álprofilokat hozott létre a legnépszerűbb közösségi oldalakon, ahol azzal fenyegette, hogy megöli.

Az elsőrendű vádlott idén januárban megjelent a nő házánál és festéket öntött az udvarban lévő kocsira, és bedobott egy elpusztult macskát, valamint egy újságból kivágott betűkből kirakott fenyegető üzenetet.

Cinkostársa szintén akcióba lépett egy hónappal később. Horogkereszteket festett a nő házának kerítésére, és a kőburkolatra, az ingatlan bejárati kapujánál lévő területet pedig nátrium-hidroxiddal szórta körbe. Másodrendű vádlott a rongálással 2,7 millió forintos kárt okozott.

Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért az elkövetőkre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik