Belföld

Kivégezte kutyáit a 72 éves tarnaörsi férfi

Állatkínzásért emeltek vádat ellene. Felfüggesztett börtönt kaphat.

A vádlottnak öt kutyája volt, egy anya és annak négy kölyke. 2019. április 14-én határozta el, hogy valamennyitől megszabadul. Kora délután egy kisbaltával háza udvarán agyonütötte az anyakutyát, majd egy hurokkal végigvonszolta tetemét az utcán egy lakatlan telekig, ahol egy romba dőlt házban a törmelékre dobta.

Hazament, hogy végezzen a következő áldozatnak kiszemelt kölyökkutyával. Az udvaron drótot tekert a hangosan szűkölő és vonyító állat nyaka köré, majd, kezében a baltával, azt is vonszolni kezdte az úton a lakatlan ház irányába. A kiskutya közben a hurok szorításában elájult, gazdája elhúzta a romházig, ahol a baltával agyonverte.

Mindezt tehetetlenül nézték végig a közelben lakó tanúk, közük kiskorú gyermekek is, akik nem tudtak segíteni a kutyákon, de kihívták a rendőrséget. Ezzel megmentették a maradék három kölyök életét. A vádlottnak már nem volt ideje azokat is kivégezni a járőr megérkezése előtt.

A büntetlen előéletű idős ember ellen a Hevesi Járási Ügyészség emelt vádat állatkínzás bűntette miatt. Azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje őt végrehajtásában felfüggesztett börtönre, kobozza el az elkövetéshez használt, lefoglalt eszközeit. A Heves Megyei Főügyészség Közjogi Szakága azt is vizsgálja, hogy a férfinél fennáll-e az állattartástól történő eltiltás valamennyi törvényes feltétele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik