Belföld

Egy négygyerekes házaspár terítette a drogot Várpalotán

Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt indítványozta a letartóztatását a Veszprém Megyei Főügyészség annak a házaspárnak, akik drogot terjesztettek Várpalotán.

A 40 éves férfi és 43 éves párja tavaly nyáron költözött Várpalotára a négy kiskorú gyermekükkel együtt, majd mintegy fél évvel később elhatározták, hogy kábítószerrel kereskednek.

A marihuánát, speed port és ecstasy tablettákat a férfi szerezte be, Várpalotán elrejtette, és azokat előbb ő maga, később házastársa árusította. A gyanúsítottak a kábítószer-kereskedelemből befolyt bevételből tartották fenn magukat és családjukat.

Négy nappal ezelőtt az asszony 11 éves gyermekük társaságában találkozott az egyik kábítószer-vásárlóval, akinek marihuánát adott el. A nyomozó hatóság ezt követően igazoltatta őket, melynek során a gyermeknél lévő táskából, illetve a gyermek ruházatából 30 darab, alufóliába csomagolt növényi eredetű anyag, valamint simítózáras tasakokba csomagolt fehér por és 150 darab, különböző tabletta került elő.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója a szökés és elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének, valamint a bűnismétlésnek a veszélye miatt egy hónapra letartóztatta a két szülőt.

Fotó: Illusztráció/Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik