Belföld

Elítélték a társaikat rettegésben tartó, felgyújtással fenyegető diákokat

A Pápai Járásbíróság társtettesként, folytatólagosan elkövetett zsarolás és más bűncselekmények miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte azt a három fiatalkorút, akik rendszeresen zsarolták és fenyegették az iskolatársaikat.

A három elkövető 2017 -es tanévkezdést elhatározták, hogy különféle értékeket szereznek meg a társuktól, Sz. G. B. -től. Az óraközi szünetekben több alkalommal körbeállták, lökdösték és készpénzt, mobiltelefont, tabletet követeltek tőle. Hogy nyomatékot adjanak a követelésüknek, azzal fenyegették a társukat, hogy megkötözik, összeverik és felgyújtják.

A gyerek annyira félt, hogy nem mert szólni senkinek. Sőt, a fenyegetések hatására egy tablet készüléket vitt otthonról az iskolába, amelyet a fiatal zsarolói elvettek tőle. A fenti cselekmények kifejtése során a legtöbb esetben jelen volt V. P. sértett is, aki többször szólt a fiataloknak, hogy hagyják békén a diáktársukat. A fiatalok emiatt V. P. sértettet is fenyegetni kezdték azzal, hogy hozzon nekik otthonról értékeket, különben vele fogják folytatni erőszakos magatartásukat. A fenyegetések V. P. -ben is komoly félelmet keltettek, azonban követeléseiknek nem tudott eleget tenni.

Sz. G. B. sértettet két alkalommal megverték az iskolaudvaron. Egy esetben a felügyelő pedagógus is észlelte a történteket. A gyereknek nem lett komolyabb baja, de annyira megviselték a történtek, hogy folyamatosan sírt.

A három elkövető beismerte a bűncselekményt. Egyiküket 1 év 6 hónapra, a másik kettőt pedig 1 év 2 hónap fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték. A bíróság valamennyiük büntetését 2 évi próbaidőre felfüggesztette azzal, hogy a felfüggesztés próbaideje alatt pártfogó felügyelet alatt állnak. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik