Belföld

Ráfogta, hogy lefeküdt a gyerekeivel, megcsúfította felesége arcát egy kilenc gyermekes férfi

Folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés kísérlete, magánlaksértés és más bűncselekmények miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy 48 éves férfi ellen.

A férfinak és feleségének kilenc gyermeke született, akik közül három kiskorú fiúval tavaly még együtt éltek a közös lakásukban, Egerben. Az alkoholista férfi féltékeny volt a nejére, akit ittas állapotban – alaptalanul – rendszeresen azzal gyanúsított, hogy nem csak más férfiakkal, de még saját gyermekeivel is szexuális kapcsolatban áll.

A férj rendszeresen megalázta és verte a nőt.  Tavaly június végén megrugdosta, két héttel később pedig megvágta az arcát a szeme alatt. Mindezek miatt a bíróság megelőző távoltartást rendelt el a férfival szemben. Ez azt jelenti, hogy a férfi egy meghatározott időn át köteles volt távol tartani magát a családjától. Az alkoholista férj azonban csak részben tett eleget a döntésnek, a tilalom ellenére ugyanis többször is megjelent a lakásuknál.

Szeptember elején még csak éjszaka dörömbölt  az ablakon, később azonban már az ajtót is berúgta, bement a házba, majd fojtogatni kezdte a feleségét, és pénzt követelt tőle. Mindennek tanúi voltak a gyámhatóság által korábban védelembe vett gyerekek is, akik aznap abban a hitben töltötték otthon az éjszakát, hogy a megelőző távoltartás elrendelése miatt nem kell tartaniuk apjuk újabb agressziójától.

A  bíróság letartóztatta a férfit a történtek után. Az ügyészség a korábban felsoroltak mellett felfegyverkezve elkövetett önbíráskodással, valamint többrendbeli kiskorú veszélyeztetéssel is megvádolta a büntetett előéletű elkövetőt, aki akár 12 évet is kaphat a halmazati büntetések miatt.

Az ügyészség határozott idejű börtönt kért a férfira, és azt hogy a bíróság tiltsa el a közügyektől és szüntesse meg kiskorú gyermekei vonatkozásában még fennálló szülői felügyeleti jogát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik