Belföld

15 év fegyházat kapott a lázi testvérgyilkos

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt 15 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki tavaly januárban agyonverte a féltestvérét Láziban.

A két testvér idős édesapjuk lázi otthonában élt végtelenül szerény körülmények között. A fiatalabb fiúnak nem volt ínyére a munka, ezért a családról a közmunkásként dolgozó idősebb fiú gondoskodott. A két testvér az ominózus nap egész nap otthon italozott. A délutáni órákra lerészegedtek, majd veszekedni kezdtek. Az idősebb fiú egy szalonnázó késsel be akart menni a konyhából a szobában lévő édesapjukhoz, de ezt a jóval fiatalabb féltestvére nem engedte, kicsavarta a bátyja kezében lévő kést és a mosogatóba dobta,

Ezután a két testvér dulakodni kezdett egymással, a fiatalabb férfi meglökte a bátyját, aki a hűtőnek esett, majd a földre zuhant. A 27 éves férfi ezután megrugdosta a fivérét, majd ököllel addig verte, amíg mozgott. A férfi ezt követően kihívta a szobából az apjukat, aki azt javasolta neki, hogy fektessék le a szobában lévő egyik ágyra. A férfi ezt követően bevonszolta a magatehetetlen vérző fejű bátyját a szobába, hátára fektette az ágyban és betakarta.

A hajnali órákban a tettes és az édesapja észlelték, hogy a férfi nem lélegzik és hideg a teste, ezért értesítették a mentőket. A helyszínre érkezők mentők megállapították, hogy a férfi már több órája halott és értesítették a rendőrséget. A szakértői vizsgálatok megállapították, hogy az összevert férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét gyors orvosi beavatkozással sem lehetett volna megmenteni.

A bíróság súlyosbító körülményként értékelte a férfi züllött életvitelét, azt, hogy a bűncselekményt hozzátartozója sérelmére követte el, és azt, hogy a bűncselekmény elkövetésekor ittas  volt.  Enyhítő körülményként vette figyelembe a bíróság a férfi büntetlen előéletét, alacsony intellektusát, epilepsziás betegségét, és azt, hogy megbánást tanúsított az eljárás alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik