Belföld

Tőrkéssel megszurkálta, rágyújtotta a házat újabb áldozatára a túronyi gyilkos

Mint arról korábban beszámoltunk, újabb emberöléssel gyanúsították meg az idős német szomszédjával végző túronyi fejszés gyilkost. K. Zsolt okozta ugyanis azt a két és fél évvel ezelőtti halálos tűzesetet is, amikor holtan találtak a házában egy nyolcvanas éveiben járó idős asszonyt. Petőfi Attila vezérőrnagy, a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály vezetője az ORFK mai sajtótájékoztatóján megerősítette lapunk értesüléseit.

Az újabb gyilkossággal kapcsolatban elmondta, hogy eleinte nem tudták megállapítani sem a tűz eredetét sem pedig a nő halálának a körülményeit. Annyit lehetett látni csak, hogy az idős asszony az egész testfelületén negyedfokú sérüléseket szenvedett, és több külsérelmi nyom is borította az elszenesedett holttestet. A toxikológiai vizsgálatok megállapították, hogy a nő belélegezte a tűz maradványait, azaz még élt a tűz keletkezésekor.

Később kiderült, hogy K. Zsolt fát vágott az ingatlanban aznap, amikor a tűz keletkezett és a háztartásban élő férfival töltötte az éjszakát. Ekkor azonban ennél többre még nem jutottak a nyomozók. Később azonban leporolták az ügyet, és a község lakóival reprodukálták az aznap történteket.

Az a kép tárult elénk, hogy K. Zsolt elcsalta a rokonainak a lakására Pécsre a 61 éves férfit, ahol igyekeznek barátnőt szerezni neki. Etetik, itatják és közben pedig módszeresen kikérdezték az otthon lévő vagyontárgyak értékéről, összegéről

– mondta Petőfi Attila.

Az ittas K. Zsolt ezt követően visszautazott Túronyba, majd betört az asszony otthonába. Négykézláb mozgott a házban, de levert valamit, ezért felébredt a nő. Mivel az asszony felismerte, ezért K. Zsolt többször is megszúrta és megvágta a nála lévő tőrkéssel. Hogy a bűncselekmény nyomait eltüntesse, felgyújtotta a házat, a kést pedig a saját házának szennyvízaknájába dobta.

Kiemelt kép: police.hu

Újabb emberöléssel gyanúsítják a túronyi fejszés gyilkost
Szándékosan gyújthatta rá a házat egy idős asszonyra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik