Belföld

Újabb emberöléssel gyanúsítják a túronyi fejszés gyilkost

Bár a Pécsi Ítélőtábla jogerősen életfogytig tartó fegyházra ítélte idén januárban K. Zsoltot a szomszédjában lévő idős német férfi megöléséért, azzal, hogy 25 év múlva szabadulhat leghamarabb, nagyon úgy fest, hogy élete végéig rács marad a túronyi fejszés gyilkos. A 24.hu megtudta, a férfit még egy gyilkossággal gyanúsítják.

Információnk szerint az ő nevéhez kötik azt a két és fél évvel ezelőtti halálos tűzesetet is, amikor szénné égve találtak a túronyi házában egy idős asszonyt a katasztrófavédelem munkatársai. Megkerestük az ORFK-t is az ügyben, azt a választ kaptuk Gál Kristóf szóvivőtől, hogy a túronyi emberöléssel kapcsolatban a szerda délelőtti sajtótájékoztatón adnak csak tájékoztatást.

A német férfinak azért kellett meghalnia, mert K. Zsolt azt hitte róla, hogy sok pénze van. Az idős férfi ugyanis többször is rábízta a ház körüli teendőket és modern, értékes háztartási valamint kerti gépeket látott nála a munkák során.

K. Zsolt az egyik este felöntött a garatra és elhatározta, hogy szomszédjától fűnyírót vagy más, értékesíthető műszaki holmikat lop. A zár lefeszítéséhez magához vett egy fejszét, majd a ház udvarába ment. Amikor a mellépülethez ért, váratlanul fény gyulladt ki és megjelent a házigazda, aki bár észrevette a férfit, de nem szólt semmit és visszaindult a házba.

K. Zsolt utána ment, majd a házban a fejszével nagy erővel fejbe vágta. Az ütéstől a férfi azonnal a földre került és elvesztette az eszméletét. A férfi ezt követően még legalább hatszor lesújtott a fejére. Az idős férfi a bántalmazás következtében elhunyt, életét az azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg.

A férfi a brutális gyilkosság után magához vette az áldozat pénztárcáját, benne 22 ezer forinttal, majd hazament és elégette az okiratokat a tárcával együtt. Mivel eszébe jutott, hogy a fejszét otthagyta, és el akarta tüntetni a nyomokat, másnap visszament a házba.

Ennek során további ingóságokat is magához vett, majd hazament. A fejsze nyelét elégette, a fejsze fokát és az ingóságokat pedig egy ismerőse telkén található kútba dobta.

A Pécsi Törvényszék életfogytig tartó fegyházra ítélte K. Zsoltot azzal, hogy legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. A táblabíróság idén januárban 25 évre enyhítette a feltételes szabadságra bocsátás idejét, egyebekben azonban helybenhagyta a törvényszék ítéletét. Ha beigazolódik, hogy K. Zsolt szándékosan gyújtotta rá a házat az idős asszonyra, akkor szinte biztosra vehető, hogy élete végéig rács mögött marad.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik