Belföld

Útlezárásokkal tüntetnek az esztergomi Suzuki-gyárnál

A vállalat nem hajlandó tudomásul venni a szakszervezet létezését.

Félpályás útlezárásokkal tiltakozik hétfőn a Vasas Szakszervezeti Szövetség az esztergomi Suzuki-gyárnál – számol be az atv.hu. Az érdekképviselet azért tüntet, mert a vállalat még mindig nem tartja be a jogszabályokat a szakszervezettel kapcsolatban.

A Vasas közlése szerint a Suzuki azt várja, hogy hitelt érdemlően igazolják, hogy a társaságnál valóban megalakult a helyi szakszervezet. Az alakuló jegyzőkönyvet elküldték ugyan a cég vezetésének, de egyelőre nem történt előrelépés.

Frissítés

A Suzuki terjedelmes közleményben reagált, amelyben a vállalat eredményeit sorolják, mindezt pedig azzal zárják, hogy „a szakszervezettel kapcsolatban továbbra is az kérésünk, hogy hangulatkeltés helyett inkább teljesítsék az együttműködés rájuk eső részét, mely számukra könnyen elérhető dokumentumok beadásával kezdődik”.

Komjáthi Imre MSZP-alelnök a múlt héten közölte: ha kell, nyomást gyakorolnak a kormányra is, hogy tartassa be a törvényeket a multikkal. Jelezte: attól is tartani lehet, hogy retorzió éri azokat, akik beléptek a szakszervezetbe. (Fotó: 24.hu / Bielik István)

Komjáthi: nem tudta megmondani a Suzuki, hogy miért rúgta ki a szakszervezeti titkárt
Az MSZP-alelnök további nyomásgyakorlást helyezett kilátásba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik