Belföld

Az Origo is elbukta a pert Nagy Blanka ellen

Ahogy arról korábban beszámoltunk, elutasította a fideszes sajtóalapítványhoz tartozó Lokal.hu fellebbezését a Fővárosi Ítélőtábla, és jogerősen Nagy Blankának adott igazat, miután valótlan állításokkal próbálták lejáratni az ellenzéki tüntetéseken felszólaló diáklányt.

Ugyanerre a sorsra jutott az Origo is, a Fővárosi Ítélőtábla ugyanis ebben a perben is helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék korábbi ítéletét, mondta a hvg.hu-nak a diáklány ügyvédje, Litresits András.

A döntés végleges, az Origonak közzé kell tennie a helyreigazítást, azaz meg kell jelentetniük azt is, hogy hazugságokat írtak Nagy Blankáról. Az ítélőtábla kimondta:

az Origo anélkül tette közzé ezeket az állításokat, hogy ezeket bizonyítani tudta volna, majd anélkül tagadta meg a helyreigazítást, hogy azt nyomban cáfolni tudta volna.

Az ügyvéd elmondta,

már csak az eredeti cikket közlő Ripost elleni másodfokú eljárás van hátra, de várhatóan ez is hasonló eredménnyel zárul majd. A két nyertes, jogerősen lezárult per után következő lépésként az ügyfelem a Lokál és az Origo kiadója ellen már biztosan pert indít sérelemdíjért. Ha mindhárom lap kiadói ellen kezdeményezzük az eljárást, akkor ez összesen akár milliós összeg is lehet, amire Blanka az elszenvedett lejáratás, a jó hírnevének megsértése miatt tart igényt.

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik