Belföld

Letiltotta a Facebook a fideszes propagandavideót

Lehet, hogy külföldön több pénzt lehet keresni és ez jó dolog, de magyarként Magyarországon élni olyan értékkel bír, amit nem lehet pénzben kifejezni

– hangzik el abban a kisfilmben, amit a fideszes és jegybanki forrásokból működő Alapjogokért Központ készített és posztolt ki a Facebookra.

A videó arra hívja fel a figyelmet, hogy Nyugaton veszély tartózkodni, Magyarországon viszont biztonságos. Ennek alátámasztására a Hír Televízió felvételeit bemutató film egyébként szintén Hír Televíziós riportere, Bohár Dániel felolvassa a „bezzegnyugat” problémáit.

A filmről mi is hírt adtunk, azonban nem sokkal cikkünk megjelenése után a videó már nem volt elérhető, kiderült, hogy a Facebook tiltotta le azt. Az indoklás szerint a videó nem felel meg a Facebook gyűlöletbeszéddel kapcsolatos közösségi alapelveinek.

Az Alapjogokért Központ külön posztban reagált a letiltásra. „Szólás- és véleménynyilvánítás szabadsága, te liberális érték, szeretlek!” – jegyzik meg.

A "Mindenhol jó, de legjobb otthon" c. kisvideónkat a Facebook letiltotta "gyűlöletbeszéd" miatt, mert nem voltunk…

Közzétette: Alapjogokért Központ – 2019. július 12., péntek

Kiemelt kép: Budapest, 2018. november 22.
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója (b) és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje (k) megérkezik az Alapjogokért Központ Magyarország és a “7-es cikkely” címû konferenciájára a fõvárosi Danubius Hotel Gellértben 2018. november 22-én.
MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik