Belföld

Videón a szalmakalapos zsebtolvajok elfogása

Négy román állampolgárt vettek őrizetbe.

A négy román állampolgár – két nő és két férfi – Budapest I., V. és XI. kerületében tömegközlekedési eszközökön próbált meglopni külföldi turistákat július 9-én délelőtt. Szorosan a sértettek mögé léptek, és miközben az egyik belenyúlt a táskába, társai testükkel, illetve szalmakalapokkal takarták a cselekményt.

Az elkövetők két utasnak kutattak a táskájában, de nem loptak el semmit, a harmadik pedig észrevette, hogy valaki táskájába nyúlt. Az V. kerületben egy villamoson ezzel a módszerrel sikerrel jártak, ellopták egy utas pénztárcáját, a benne lévő pénzzel, bankkártyával, majd a Széchenyi István térnél leszálltak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Zseblopási Alosztályának nyomozói észlelték a bűncselekményt, egy utcával arrébb elfogták a társaság három tagját. Az elkövetőknél megtalálták a lopott tárcát, amit hiánytalanul visszaadtak a sértettnek. Az elkövetők negyedik társa az első kísérlet után levált a többiektől. A rendőrök a férfit még aznap egy ferencvárosi apartmanban fogták el.

 

A BRFK Vagyonvédelmi Osztály nyomozói – őrizetbe vételük mellett – az egyik román férfit lopás kísérlete miatt, társait három rendbeli lopás kísérlete és egy rendbeli lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. (police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik