Belföld

Vádemelés az átányi lövöldöző és társai ellen

Hárman támadtak az utcán ismerősükre, akire egyikük többször rálőtt egy gumilövedékes pisztollyal.

A vádlottak tavaly február 9-én délután a Heves megyei Átányban bántalmazták a 30 év körüli férfit. Korábban a sértett konfliktusba került egyikükkel, mert öccse összeverekedett a legfiatalabb vádlottal. A szóváltás után néhány órával hazafelé biciklizett. El kellett haladnia vitapartnere, az I. rendű vádlott háza előtt.

Amikor az I. rendű vádlott meglátta haragosát, elővett egy ismeretlen típusú gumilövedékes pisztolyt, és kétszer rálőtt. A lövedékek a vállán és a hátán találtak el a férfit, aki nem esett le a kerékpárról, de nem tudott elég gyorsan elhajtani a helyszínről.  Hárman utolérték, lerántották a bicikliről, az út menti árokba zuhant.

Támadói közös erővel ütötték, rúgták, az I. rendű vádlott ismét megpróbálta fejbe lőni a pisztollyal, de csak a bal kezét találta el.

A sértett összességében könnyű sérüléseket szenvedett, amelyek miatt nem terjesztett elő magánindítványt. A vádlottak cselekménye – a kerékpáros elleni erőszak miatt – veszélyeztette a közlekedés biztonságát, alkalmas volt arra, hogy a környék lakóiban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Az Egri Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntettel, valamint – ezzel halmazatban – csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdasággal vádolja a három támadót. Velük szemben felfüggesztett börtönre tett indítványt a vádiratában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik