Belföld

Fegyverért, marihuánáért túrták a földet

A hat somogyi fegyvermániásból három drogos volt.

A Kaposvári Járási Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés és más bűncselekmények miatt emelt vádat hat somogyi férfi ellen. Közülük négyen barátok, a II. rendű vádlott a III. rendű édesapja, így ő is jól ismerte a fiatalokat. A huszonéves I. és VI. rendű vádlottak élénken érdeklődtek a második világháborús fegyverek, hadianyagok iránt.

2016 elejétől fémkeresővel járták Somogy és Fejér megye harcokkal érintett területeit. A robbanóanyagot is tartalmazó eszközöket a helyszínen vagy odahaza jobbára szakszerűtlenül hatástalanították. Portyáikon több német és orosz robbanóanyagot tartalmazó eszközt, robbanóanyagot találtak. Odahaza engedély nélkül tartottak orosz repeszgránátot, bunkerromboló tüzérségi gránátot, ami több mint 5 kiló (TNT) trinitrotoluol.

A vádlottak egyikének sem volt fegyvertartási engedélye, 2018-tól  lakóhelyükön mégis éles lőfegyvereket, lőszereket tároltak, amiket egyikük társuk adott el háborús relikviákért cserébe. A vádlottak közül hárman rendszeresen fogyasztottak marihuánát, de azt csak drágán, Budapesten tudták beszerezni. Elhatározták, inkább maguk termesztik. 2017 szeptemberében a II. rendű vádlott bárdudvarnoki otthonának alagsorában termesztették a kábítószert.

Az ügyészség valamennyi vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását és közügyektől eltiltást indítványozott.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik